Skoda mea

REGULAMENT FORUM

Totul despre "Omul zapezii"

REGULAMENT FORUM

Mesajde Daniel » 09 Feb 2011, 14:37  •  [Post 1]

REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE A FORUMULUI skodamea.ro

1. Generalitati
Dorim sa lamurim inca de la inceput un principiu care guverneaza orice comunitate reala sau virtuala. Accesand skodamea.ro ai intrat pe o proprietate privata, intr-o „casa” pe care gazda are dreptul de a si-o administra asa cum crede de cuviinta. Aceasta „casa” se vrea a fi deschisa si ne dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre.
De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos.
Daca una sau mai multe din aceste reguli nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti la frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.
Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de catre toti membrii sai din momentul in care se inregistreaza si isi creeaza un cont.
Inregistrarea nu este necesara pentru a citi mesajele postate de membrii deja inscrisi, ci doar pentru a avea acces la anumite sectiuni, pentru a putea raspunde la mesaje, a putea descarca fisiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discutii.
Toti membrii inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre administratorii forumului, acestia rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta userii. Orice incalcare a prezentului Regulament permite administratorilor sa dea avertismente si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza, pe perioada nedeterminata.

Exprimarea pe forum se face in limba romana. Cea pe care fiecare a invatat-o la scoala, si nu cea pe care o foloseste pe mess, mIRC sau alte canale de comunicare. Scrierea cu inflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor in care pot aparea confuzii.

Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu stia de existenta lui.
Administratorii au dreptul sa modifice oricand prevederile Regulamentului; recomandarea noastra este ca userii sa citeasca periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

2. Interdictii

Pe forumul skodamea.ro urmatoarele activitati ale membrilor sunt strict interzise:

- Crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor a contului principal.

- Atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat. Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs. diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

- Postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi.

- Discutiile explicite privind orice tip de activitate ilegala sau imorala (viteze peste limita legala, curse ilegale, warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

- Postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Administratorii skodamea.ro nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forum-lui, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

- Postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood").

- Postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("off-topic"). Astfel de comentarii vor fi sterse fara preaviz, iar userii in cauza vor fi sanctionati.

- Folosirea abuziva a smiley-urilor in mesajele postate (iconitele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor sau a marimii fonturilor.

- Postarea de reclame sub orice forma (inclusiv nume de useri, imaginile/link-urile din avataruri, semnatura/status, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc). In plus, este interzisa postarea de informatii ce pot fi considerate reclama, in cadrul rubricii "Locatie" (gen adrese web, etc).

- Folosirea unui nick-name asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nick-name a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este banarea imediata).

- Atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos ; in general este recomandat sa nu se ataseze nici un fel de fisier cu ezceptia pozelor decat in cazul in care aceasta actiune are un fundament solid si este pe deplin justificata.

- Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

- Colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membri ai forumului.

- Restrictionarea in orice mod a accesului altor membri la platformele de comunicatie puse la dispozitie de administratori prin intermediul forumului.

- Folosirea de mijloace ce blocheaza si/sau restrictioneaza contorizarea userilor, afisarea mesajelor comerciale sau a contentului original al forumului.

- utilizatorii care au permisiunea de a isi modifica campul member title nu trebuie sa foloseasca acest camp pentru a induce pe ceilalti utilizatori in eroare (ex: Admin, Administrator, Mod, Moderator, Super Moderator etc) sau pentru a face reclama.

-. Folosirea in semnatura/status a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite sa induca in eroare alti utilizatori ai forumului.

Administratorii isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile pe care le considera potrivite impotriva oricarei persoane care incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane.

3. Recomandari

Membrii trebuie sa tina seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea in bune conditii a forumului skodamea.ro :

- Sa respecte toate interdictiile de mai sus, in caz contrar administratorii putand apela la sanctiuni, de la un simplu avertisment pana la stergerea contului si restrictionarea accesului, iar daca este cazul, la autoritatile competente potrivit legislatiei romane in vigoare.

- Sa completeze cat mai multe campuri din profilul userului precum Location, Occupation ...etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalti useri si pot reduce la minimum discutiile de genul „Tu de unde esti ?”, „Ce masina ai ?” ...

- Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cat mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus. Pentru noi este mai importanta calitatea decat cantitatea.

- Nu postati inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc; de asemenea, nu dati un raspuns doar pentru a scrie ceva, gen „nu stiu”, „nu cred”, ci doar daca aveti cateva idei coerente si pertinente la subiect.

- Daca faceti un comentariu la un post imediat anterior, nu se foloseste citarea integrala a acestuia (quote), pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului.

- Cautati cu atentie (folosind functia "search") inainte de a deschide un subiect nou.

- Scopul acestui forum este sa ne ajutam intre noi. De aceea, evitati postarea de comentarii deplasate la adresa altor membri si incercati sa ii ajutati pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca unele pot parea foarte "banale" si "simple".

- Respectati deciziile administratorilor si nu le comentati pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (private message).

- Daca functia „cauta” nu v-a fost de ajutor, creati topicuri cat mai clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problema”, „Help !”, „Cine ma poate ajuta?")

- Nu postati topicuri in care sa explicati de ce intentionati sa renuntati la forumul skodamea.ro; aceasta este o alegere personala, fara relevanta pentru forum.


4. Responsabilitati

In conformitate cu prevederile dispozitiilor legale in vigoare, administratorii site-ului nu au nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri.

Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine skodamea.ro, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, administratorii skodamea.ro nu pot fi trasi la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul "real time" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.

In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul skodamea.ro, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate.

Daca va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.

5. Prevederi finale

Acest regulament intra in vigoare la data publicarii lui pe site-ul skodamea.ro si poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. Este bine sa verificati aceasta pagina periodic.
Locul virtual de intalnire al prietenilor Skoda.
Avatar utilizator
Daniel
Site Admin
 
Mesaje: 3319
Membru din: 07 Feb 2011, 01:07

Înapoi la YETI

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator